Opilec zemřel v potoce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Opilec zemřel v potoce!

Mrtvola muže ležela v potoce.
Mrtvola muže ležela v potoce. (Ilustrační foto ara)

Mrtvolu muže ležící v potoce našli v září 1968 obyvatelé Handlové v okrese Prievidza na středním Slovensku. Nešťastník se těžce udeřil do hlavy, o čemž svědčila zaschlá krev kolem ošklivé tržné rány. Kromě toho hyzdily nebožtíkovu tvář i četné podlitiny v obličeji.

Poměrně brzy se podařilo zjistit totožnost mrtvého. Šlo o Petera S. (†50), horníka z místního kamenouhelného velkodolu. Kriminalisté Veřejné bezpečnosti zahájili vyšetřování jeho násilné smrti a dopátrali se mladíka (21), který se nakonec doznal ke rvačce s nebohým havířem.

V den, kdy nešťastník zemřel, se ti dva pohádali v krčmě u piva a sklenek borovičky. V opileckém sporu pokračovali i venku, před hospodou. Tam opilý mládenec, který by mohl být synem Petera S., svého také podnapilého oponenta začal mlátit pěstmi do obličeje a nakonec ho srazil do blízkého potoka. Tam se horník uhodil do hlavy o kámen a po chvíli zemřel. To už ovšem chasník, který jeho smrt zavinil, nevěděl. Aniž by Peterovi S. poskytl sebemenší pomoc, sebral se a odvrávoral domů. Byl zadržen a stíhán pro těžké ublížení na zdraví s následkem smrti.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.