Vraždícího zběha udal otec! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Vraždícího zběha udal otec!

Zběhův otec byl vážený kominický mistr.
Zběhův otec byl vážený kominický mistr. (Ilustrační foto: ara)

Josef J. z Kyjova na jižní Moravě pocházel ze slušné rodiny, sklouzl ale na šikmou plochu. Zběhl, a dokonce i vraždil. V lednu 1931 ho četníci zatkli v jeho rodném domě. Udal ho vlastní otec.

Josef J. zběhl od vojenského útvaru, kde vykonával prezenční službu. Když byl dopaden, vojenský soud ho poslal do tuhého kriminálu v Josefově na východě Čech. Odtud se ovšem ničemovi podařilo uprchnout až do Německa. Tam se měl dopustit vraždy, pro kterou ho stíhala německá kriminální policie. Proto se Josef J. tajně vrátil zpět do rodné země a schovával se v kyjovském domě svých rodičů.

Otec Josefa J., vážený kominický mistr, se ovšem nedokázal smířit s tím, že z jeho vlastního syna vyrostl kriminálník prchající před spravedlností. Proto se sám vydal na četnickou stanici a přivedl do vlastního domu ozbrojenou hlídku. „Smutný to úkol v městě velmi váženého otce,“ poznamenal dobový tisk, který o případu informoval.

Četnická hlídka překvapeného zločince zatkla v nedbalkách. Josef J. skončil nejprve před soudem a poté opět ve vojenské káznici, kde se jeho nucený pobyt patřičně protáhl. Tam už si na něj »bachaři« napříště dávali náramný pozor..

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.