Ženu zbil kladivem a zapálil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Ženu zbil kladivem a zapálil!

Kladivem prorazil ženě lebku.
Kladivem prorazil ženě lebku. (Ilustrační foto: ara)

Kladivem do hlavy zbil svou manželku rozběsněný zedník (56) z Jalubí na Uherskohradišťsku. Okolo zraněné ženy rozlil benzin a dům zapálil. Těžce ji zranil a soud ho za to poslal do basy na sedm let.

Hororový případ se odehrál v roce 1968. „Po předchozích neshodách udeřil manželku několikrát kladivem do hlavy, zlomil jí spánkovou a týlní kost a způsobil další těžká zranění, životu nebezpečná. Bezprostředně poté ve svém rodinném domku, kde byla uskladněna sláma, rozlil benzin a založil požár,“ popsal zedníkův útok na životní partnerku dobový tisk. Ženu snad chránila sama nebesa, neboť bezuzdné řádění svého muže přežila.

Okresní soud v Uherském Hradišti viděl v počínání útočníka »pokus trestného činu vraždy a dále trestný čin obecného ohrožení«. Trest sedmiletého pobytu v kriminálu proto mohl obžalovaný považovat za poměrně milosrdný. Přesto se odvolal a požadoval mírnější verdikt. Odvolací krajský soud v Brně ale nenašel žádný důvod pro snížení trestu. Rozsudek uherskohradišťského soudu v dubnu 1969 potvrdil, a to v plném rozsahu.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.