Medvěd roztrhal školáka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Medvěd roztrhal školáka!

Nebezpečná šelma utekla z výběhu a potulovala městem.
Nebezpečná šelma utekla z výběhu a potulovala městem. (Ilustrační foto: ara)

Malého školáka (†8) zuřivě napadl, pokousal a nakonec roztrhal medvěd. A to přímo uprostřed města, kde si hoch hrál v parku.

Počátkem září 1969 šelma utekla v Moravském Berouně na Olomoucku z kotce umístěného v městském parku a zabíjela. Poté, co zabil dítě, zaútočil huňáč na dalšího člověka. Tentokrát si vybral šokovaného dospělého muže, kterého podrápal na krku a na noze. Šťastlivec, na rozdíl od nebohého chlapce, nakonec atak rozběsněného medvěda přežil. Život mu totiž zachránil místní občan V. M., který nezaváhal, doběhl domů pro střelnou zbraň a čtyřnohého zabijáka pohotově zastřelil.

Veřejná bezpečnost už přijela k mrtvému dítěti i zvířeti. Následně rozjela velké vyšetřování. Medvěd a také kotec v parku patřili tehdejšímu městskému národnímu výboru a o šelmu pečoval zaměstnanec berounské radnice. První otázka vyšetřovatele tedy zněla – jak se mohlo stát, že se zvíře dostalo ven a útočilo na bezbranné lidi? Výsledek vyšetřování ovšem po téměř půlstoletí není známý.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.