Tělo gymnazistky leželo v remízku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Tělo gymnazistky leželo v remízku!

Dívka našla svůj hrob v remízku nedaleko Rváčova.
Dívka našla svůj hrob v remízku nedaleko Rváčova. (Ilustrační foto: ara)

Studentka pardubického gymnázia Barbora D. (†17) odešla v létě roku 1989 z domova v Heřmanově Městci na Chrudimsku. Její ostatky se našly až po půlroce poblíž necelé čtyři desítky kilometrů vzdáleného Rváčova. Jak zemřela, zůstalo záhadou.

Rodiče se nejprve domnívali, že dcera stanuje s přáteli. Když se nevrátila, požádali o pomoc svého známého policistu. Ten ovšem nezjistil nic podstatného. Až v lednu 1990 našel traktorista v remízku, tedy lesíku mezi poli, u Rváčova lidské ostatky zabalené v igelitu. Ležely tam zhruba půl roku a patřily právě Barboře.

Tělo už podlehlo rozkladu, takže nebylo možné zjistit, co přesně se nešťastné dívce stalo. Od nálezu Bářiných ostatků uplynulo v lednu 2010 dvacet let, což je podle naší legislativy promlčecí lhůta. Případný vrah už by nemohl být trestán. Policisté se přesto ještě nevzdali naděje, že by se záhada mohla přece jen objasnit. Zatím kauza představuje jeden z letitých »kriminalistických pomníčků«.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.