Školačka zemřela na stavbě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Školačka zemřela na stavbě!

Na bezpečnostní pravidla se lidé při stavbě svépomocí moc neohlíželi.
Na bezpečnostní pravidla se lidé při stavbě svépomocí moc neohlíželi. (Ilustrační foto ara)

Stavba svépomocí byla v osmdesátých letech minulého století v Československu zcela běžná. Vybavení se shánělo všelijak, často ho vyráběli různí kutilové. A pomáhala celé rodina. Právě to se stalo osudným školačce (†7) z Všenor u Prahy.

Holčička pomáhala v dubnu 1985 na stavbě rodinného domku. Bohužel se přitočila příliš blízko k navíjecímu bubnu a skříni motoru podomácku vyrobeného stavebního vrátku. Zařízení bylo v provozu a pochopitelně mu chyběly jakékoliv bezpečnostní prvky. Dítě vrátek zachytil a těžce zranil. Dívka utrpěla zlomeninu lebeční kosti a následné krvácení do mozku a do dutiny hrudní.

Kriminalisté Veřejné bezpečnosti ihned zahájili vyšetřování děsivé tragédie a také trestní stíhání rodinných příslušníků nebohé dívenky, kteří neohlídali její pohyb v těsné blízkosti spuštěného vrátku. Jak šetření dopadlo, už ale není známo...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.