Prodal krávu a zmizel! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Prodal krávu a zmizel!

Peněz za krávu si nešťastný sedlák moc neužil.
Peněz za krávu si nešťastný sedlák moc neužil. (Ilustrační foto ara)

V lese u obce Studánka na Ašsku zemřel v prosinci 1927 zemědělec Hans B. (†40) poté, co v Aši prodal řezníkovi krávu za 850 tehdejších korun. Pádem ze skály si rozbil hlavu. Protože zmizela peněženka i s utrženými penězi, četníci usoudili, že šlo o loupežnou vraždu.

Rolníkovo zmizení ohlásila mužům zákona v Hranicích jeho manželka Ida. Vypověděla, že choť odvedl stračenu do Aše, kde ji měl prodat řezníkovi N. Ten obchod potvrdil. Četníci zahájili pátrání a zjistili, že pohřešovaný po prodeji dobytčete poseděl v jedné ašské hospodě a vypil před cestou domů grog. Z krčmy odešel s Josefem K., který vypověděl, že Hans B. zamířil do lesa k obci Studánka. Tam taky četnická hlídka našla pod skalním srázem jeho mrtvolu. Záhadou byl fakt, že ke skále, jež se stala pro B. osudnou, vedly ve sněhu jen jeho stopy. Četníci u nebožtíka našli hodinky, peněženka ale chyběla. Kudy zmizel beze stop tajemný vrah, nebylo jasné.

Kauzu objasnila až jarní obleva. Poblíž místa, kde Hans B. zemřel, našli četníci ve zbytcích sněhu peněženku s 915 Kč a nešťastníkovou legitimací. Spadl ze skály sám nešťastnou náhodou. Stíhání »neznámého vraha« mohlo skončit.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.