Milenci zemřeli v Rokli smrti! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Milenci zemřeli v Rokli smrti!

Dívka byla na místě mrtvá.
Dívka byla na místě mrtvá. (Foto: ara)

Zittu B. (†17) z Prahy-Pankráce zastřelil 4. ledna 1935 po ránu v háječku zvaném Rokle smrti v  katastru obce Kounice u Českého Brodu její milenec Václav P. (†24). Poté si sám vpálil kuli do hlavy.

Dívka byla na místě mrtvá a její ostatky odvezli zřízenci do márnice v Kounicích. Její milý a zároveň vrah Václav P. ještě žil, když ho převezli do českobrodské nemocnice. Tam ovšem o půl druhé odpoledne také zemřel. Četnické vyšetřování ukázalo, že oba mladí lidé spolu udržovali již nějaký čas intimní vztah.

Příbuzní Václava P. se ovšem postavili ostře proti němu a opakovaně dávali najevo, že s případným sňatkem v budoucnu nemohou Václav a Zitta v žádném případě počítat. „A tak milenci se rozhodli, že raději zemřou, než by se rozloučili. Před svou smrtí napsala Zitta B. své matce v Praze krásný dopis na rozloučenou,“ napsal dobový tisk.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.