Stařenky zemřely hlady! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Stařenky zemřely hlady!

Seniorka přecenila své síly a nedokázala připravit jídlo pro sebe ani pro svou sestru.
Seniorka přecenila své síly a nedokázala připravit jídlo pro sebe ani pro svou sestru. (Ilustrační foto scom)

Hlady zemřely v lednu 1970 v obci Miroslav na Znojemsku sestry Š. C. (†85) a R. Č. (†81). Sousedé je našli v rodinném domku bez známek života.

Smrt dvou stařenek vyšetřovala Veřejná bezpečnost. Existovalo podezření, že nezemřeli přirozeně. Ohledávající lékařka však vraždu vyloučila. O případu obšírně informoval ve dnech 12. a 13. ledna 1970 tehdejší celostátní deník Rudé právo. Jak uvedl, o starší ze seniorek pečovala dlouhodobě její sousedka.

Dva týdny před smutnou událostí přijela do Miroslavi z Břeclavi mladší z obou sester, která oznámila, že se bude o svou sourozenkyni napříště starat. Proto pečovatelka z obce odjela na rodinnou návštěvu. Jak se ovšem bohužel ukázalo, R. Č. přecenila své síly a o starší sestru, ani o sebe se postarat nezvládla. Nedokázala připravit pokrm ani pití, a tak se stalo, že obě stařenky odešly na věčnost. Zemřely hladem a slabostí.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.