Šíleného traktoristu zastavila až střelba! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Šíleného traktoristu zastavila až střelba!

Mladík toužil řídit traktor za každou cenu.
Mladík toužil řídit traktor za každou cenu. (Ilustrační foto: ara)

Šílenou jízdu s traktorem podnikl v listopadu 1973 ulicemi Komořan na Mostecku rozkurážený mladík (17). Neměl přitom řidičský průkaz a traktor ukradl. Zastavila ho až hlídka VB, která mu prostřílela všechny pneumatiky.

Alkoholem rozkurážený mladík si asi chtěl splnit svůj sen a projet se v traktoru. Vloupal se do místního družstva, zemědělský stroj ukradl a vyjel. Podle dobového svědectví »silnice mu byla malá«. Několik sousedů z Komořan se mu pokoušelo v jízdě zabránit, ale nakonec museli prchat v děsu, protože na ně mladík najížděl a hrozila tragédie. 

»Traktorové rodeo« vyvrcholilo ve chvíli, kdy bafající stroj projel kolem hlídky Veřejné bezpečnosti. Muži zákona se šílence za volantem nejprve pokusili zastavit za pomoci stavěcího terčíku. Marně. Poté zazněl varovný výstřel, a když nepomohl ani ten, prostříleli policisté traktoru všechny čtyři pneumatiky. Mladistvý opilec musel nejprve vystřízlivět. Až pak VB zahájila jeho trestní stíhání.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.