Zákazník nevěstky probodl pasáka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Zákazník nevěstky probodl pasáka!

Zákazník vrazil pasákovi nůž do zad.
Zákazník vrazil pasákovi nůž do zad. (Ilustrační foto ara)

V tratolišti krve na dně škarpy v Kroměříži vydechl v červenci 1929 naposledy Alois U., pasák lehké děvy Věry. Vykrvácel poté, co ho probodl zákazník zmíněné kněžky lásky.

Smutný příběh začal v hostinci v Bělehradské ulici, kde všichni tři hojně popíjeli. V noci se trojice odebrala na periferii města, kde zákazník vyplatil povětrné žínce 19 Kč za »dělání společnosti«. Suma, za kterou se tehdy dalo koupit něco málo přes kilo hovězího či dvacet vajec, pasáka rozčílila. Udeřil Aloise pěstí do hlavy. Napadený však vytáhl nůž, a tak se pasák dal na útěk. Rozčílený zákazník ho pronásledoval.

„Když prchajícího dostihl, vrazil mu beze slov nůž do zad a prchal. Těžce zraněný Alois U. svalil se po ráně do škarpy, kde upadl do hlubokého bezvědomí. Teprve druhého dne dostavila se na četnictvo V. a oznámila, že U. leží v tratolišti krve,“ uvedl dobový tisk. Na místo okamžitě vyrazil vůz lékařské služby, ale přijel pozdě. Pasák mezitím vykrvácel. Jakmile se to dozvěděl Alois Š., dobrovolně přišel na četnickou stanici, kde se sám udal jakožto pachatel vražedného skutku.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.