Zbabělá vražednice pustila druhovi plyn! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Zbabělá vražednice pustila druhovi plyn!

Otrava plynem měla zamaskovat vraždu!
Otrava plynem měla zamaskovat vraždu! (Ladislav Křivan Blesk)

Vraždu maskovat jako sebevraždu se pokusila v září 1973 žena (37) ve Varnsdorfu na Děčínsku. Svému druhovi (31) pustila plyn a nechala ho udusit. Počínala si ale tak neohrabaně, že detektivové ihned pochopili, co se stalo...

Žena žila se zemřelým v jedné domácnosti. Vztah ovšem provázely prohlubující se rozpory, jež na podzim vyvrcholily vraždou. Žena se rozhodla sprovodit nešťastníka ze světa a předstírat, že si na život sáhl sám. „Počkala, až muž usne, odvedla svého malého syna a vyzvala podnájemníka, aby odešel z bytu. Potom pustila plyn a šla se vyspat na zahradu,“ popsal průběh vražedného skutku deník Rudé právo.

Ráno se pachatelka kolempůl páté přesvědčila, že oběť je skutečně po smrti, a potom zahrála varnsdorfským příslušníkům Veřejné bezpečnosti etudu na téma »zoufalá právě ztratila milovaného partnera«. Ale pochopitelně marně. Vzhledem k tomu, že žena spala se synem mimo dům, a ještě varovala i svého nájemníka, detektivům stačil jediný výslech, aby jim bylo jasné, která bije. Nešikovná vražedkyně skončila ve vězení.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.