Dezertéři zneužili učnici! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Dezertéři zneužili učnici!

Dívku surově znásilnili.
Dívku surově znásilnili. (Ilustrační foto: Profimedia.cz)

Tři německy mluvící násilníci přepadli v listopadu 1945 učnici (15). Dívka se k večeru vracela pěšky z Frýdlantu do obce Bulovka, ležící v těsném sousedství česko-německé hranice.

Osamoceně kráčející dívce, která neměla nejmenší šanci bránit se, lumpové vrazili do úst roubík, svázali jí ruce i nohy a odnesli ji do nedalekého lesa. Tam nešťastnici jeden po druhém surově zneuctili a poté se smíchem zmizeli ve tmě. Děvče mělo štěstí, že vyvázlo životem. S velkou pravděpodobností šlo o dezertéry z německé armády, kteří se tehdy, půl roku po skončení druhé světové války, česko-německým pohraničím ještě potulovali.

Pachateli hnusného zločinu ovšem mohla být i trojice werwolfů, nacistických záškodníků, kteří do Československa pronikali z Německa. Ačkoli severočeští kriminální policisté zahájili vyšetřování, nebyli úspěšní. Kdo dívku z Frýdlantu brutálně zneužil, se nepodařilo zjistit.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.