Švadlence rozsekal lebku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Švadlence rozsekal lebku!

Odmítnutý rekrut vraždil sekáčkem.
Odmítnutý rekrut vraždil sekáčkem. (Ilustrační foto ara)

Většina mužů toužila v době povinné vojenské služby po modré knížce, a tedy zproštění služby. Antonína Č. však vyřazení ze seznamu rekrutů rozčílilo natolik, že v dubnu 1930 rozsekal své milé Marii S. (†16) lebku sekáčkem...

Antonín Č. z Brázdimi u Brandýsa nad Labem nedokázal unést, že ho odvodní komise odmítla a vyřadila ho ze seznamu budoucích vojáků prezenční služby. Proto prolil hrdlem spoustu pálenky, pod jejímž vlivem ztratil soudnost i sebeovládání.

Jeho milá, švadlenka Marie, mu opilost v hádce vyčetla, a tím si sama nad sebou vyslovila ortel smrti. Neodvedený rekrut ji několikrát sekl do hlavy sekáčkem. K hrůzné události došlo přímo v bytě, kde dívka bydlela se svou matkou.

Marie neměla nejmenší šanci masakr přežít, neboť jí podle dobového tisku „vyhřezl mozek“.Kromě toho vrah švadlence usekl palec levé ruky.

Antonín Č. po svém krvavém běsnění sedl na kolo a odjel do Brandýsa. Tam byl ovšem ještě téhož dne dopaden četníky z Mratína, zatčen a dodán do vazby okresního soudu.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.