Vzteklý ženich zuřil u oltáře! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Vzteklý ženich zuřil u oltáře!

Ženicha pokousal vzteklý pes.
Ženicha pokousal vzteklý pes.  (Ilustrační foto ara)

Záchvat zuřivosti s pěnou u úst přepadl v červenci 1930 přímo před oltářem kostela v jedné vsi na Šumpersku během svatebního obřadu ženicha Leopolda G. (27). Nevěsta omdlela, mezi svatebčany včetně oddávajícího kněze zavládla panika, mnozí z nich z božího stánku uprchli.

Leopold G. v záchvatu ohrožoval mnohé přítomné, a tak musel být pevně spoután a následně odvezen do léčebny choromyslných. »Protože jeho zuřivost jevila známky vztekliny, bylo v tomto směru pátráno. Skutečně bylo zjištěno, že G. byl nedávno pokousán vzteklým psem. Vzrušení při svatbě uspíšilo průběh nebezpečné choroby,« napsal tehdy hojně čtený Polední list.


Dojde-li k propuknutí vztekliny, je smrt takřka nevyhnutelná, protože neexistuje žádná známá léčba tohoto virového onemocnění. Jedinou šancí na záchranu je okamžité očkování po kontaktu se zvířetem podezřelým ze vztekliny. Leopold G. si ovšem počínal lehkomyslně a doplatil na to. Lékaře nevyhledal a očkování nepodstoupil, a to ho stálo život.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.