Vrah řezníka zmizel v Rakousku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Vrah řezníka zmizel v Rakousku!

Vrah vyhodil kamaráda z vlaku.
Vrah vyhodil kamaráda z vlaku. (Ilustrační foto ara)

Jako sebevraždu vyšetřovali v lednu 1930 rakouští četníci nález mrtvoly československého občana Karla H., řeznického pomocníka z Valašského Meziříčí. Ve skutečnosti šlo ale o vraždu...

Bezduché mužské tělo leželo železničním mostkem v katastru pohraničního městečka Bernhardsthal v těsném sousedství jihomoravské Břeclavi. Spolupráce rakouských a našich bezpečnostních orgánů přinesla při šetření domnělé sebevraždy šokující zvrat! Vyšlo totiž najevo, že Karel H. se společně s jistým Františkem S. chystal na nelegální překročení hranice s cílem dostat se do rakouského vnitrozemí.


Karel H. a František S. vyjeli spolu rychlíkem z Brna do Břeclavi. Podle hodnověrného svědectví s sebou řeznický pomocník vezl větší peněžní částku. Jenže ta zmizela a spolu s ní zmizel i jeho údajný kamarád, ve skutečnosti však zákeřný vrah. Ten nejspíš vystrčil svou oběť z jedoucího vlaku, což mladík nepřežil. Zda se pachatel vraždy ztratil i s uloupenými penězi důvěřivého řeznického pomocníka v Rakousku, nebo zda se vrátil zpátky do Československa, není známo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.