Účetní utratil za ženy milion! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Účetní utratil za ženy milion!

Účetní utrácel peníze za krásné ženy.
Účetní utrácel peníze za krásné ženy. (Ilustrační foto ara)

Účetní Adolf Š. (22) toužil po životě bonvivána jako slavný filmový Kristián, ale jeho příjem ve firmě Tukospol na nákladný život nestačil. Účetní tedy roku 1947 zpronevěřil téměř milion tehdejších korun. Peníze utratil za ženy, luxusní byt či cesty autem a letedlem. 

Revizoři, kteří přišli udělat ve firmě Tukospol se sídlem v Novosedlicích na severu Čech audit, nevěřili vlastním očím. V kase chybělo více než 925 tisíc korun, po přepočtu na dnešní měnu by byla částka zhruba pětkrát vyšší! Účetní Adolf Š. nezapíral. Podle dobového tisku se přiznal, že »celý obnos utratil jednak za cesty letadlem a nákladné cesty luxusním osmiválcovým nájemným autem, které si objednával až z Prahy«.

Pan účetní nebyl ve svém mladém věku žádný troškař. Štědře obdarovával své přítelkyně i známé, kromě zmíněných honosných výletů si z firemních peněz financoval i koupi bytu a jeho vybavení. Předtím bydlel v luxusním teplickém hotelu. Kriminalisté SNB ho samozřejmě zatkli. Spolu s ním zajistili i jeho bratra Bohumila Š. Oba sourozenci se totiž honosili akademickými tituly, které jim nepatřily, a prokazovali se padělanými doklady. Adolf i Bohumil Š. skončili ve vězení, s čímž od začátku patrně počítali. Chtěli si zkrátka užívat, dokud to šlo...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.