Zastřelil hajného v pytli! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Zastřelil hajného v pytli!

Hajného si v zasněženém lese spletl lovec se srncem.
Hajného si v zasněženém lese spletl lovec se srncem. (Ilustrační foto scom)

Prodírat se smrčím obtěžkaným sněhem není nic příjemného. Hajný Adolf P. (53) si přes sebe v lednu 1933 přehodil pytel, aby na něj nepadal sníh. Bohužel si ho jeho kolegové spletli se srncem... 

Když se hajný maskovaný jutovým pytlem vynořil ze smrčiny, správce honitby se domníval, že vidí zcela zřetelně srnce a bez váhání vystřelil. Teprve pak v hrůze zjistil, že trefil člověka. Šokovaní lovci Adolfa P. ihned dopravili do Nového Města pod Smrkem.

Tam mu místní lékař poskytl první pomoc a majitel tamější autodopravy odvezl těžce zraněného nadlesního do nemocnice ve Frýdlantu. Ačkoli byl Adolf P. bez otálení operován, svému zranění bohužel podlehl. Zůstala po něm vdaná dcera a čtrnáctiletý syn. Vyšetřování tragédie ukázalo, že šlo skutečně jen o tragickou nehodu.

Adolf P., který se pytlem chránil před studícím přídělem ze smrkových větví, skutečně připomínal zvíře. Pohřeb Adolfa P. se konal o čtyři dny později na hřbitůvku ve Ferdinandově u Hejnic. Správce honitby, který vystřelil osudnou ránu, potrestán nebyl.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.