Ovčáka vrah brutálně ubil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Ovčáka vrah brutálně ubil!

Muže zavraždili při pasení ovcí.
Muže zavraždili při pasení ovcí. (Ilustrační foto ara)

Záhadné zmizení pasáka ovcí Ondreje M. z obce Vojkovce u Spišské Nové Vsi v červnu 1920 znepokojilo místní obyvatele. Nejčernější obavy se bohužel vyplnily. Děti pasoucí dobytek nedaleko dědiny totiž našly ovčákovu mrtvolu. 

Ondrejovy ostatky ležely v lese zvaném Peklisko. Nepochybně se jednalo o surovou vraždu. Tělo nebohého muže neslo stopy po brutálním útoku, ovčáka někdo doslova ubil k smrti. Za účelem objasnění vraždy a dopadení vraha či vrahů byla ustavena soudní komise. Případu se ujali četníci ze stanice Krompachy. Bohužel, přes veškerou snahu a shromáždění celé řady svědectví se pachatele vraždy nepodařilo zjistit. Největší záhadou zůstával motiv.

Ondrej M. byl ve Vojkovcích i v okolí známý jako dobrosrdečný a všemi oblíbený »juhas«, jak se v kraji místním pastevcům ovcí říkalo. Neměl žádné nepřátele. Navíc byl chudý a jeho přepadením by si nikdo k žádnému zisku nepomohl. Ondrej M. byl pochován tam, kde zemřel. V lese řečeném Peklisko, a to za hojné účasti spoluobčanů. Není také vyloučeno, že pohřbu se zúčastnil i nikdy nevypátraný a nepotrestaný vrah. To už se ale dnes nedozvíme...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.