Zabil holčičku a zhroutil se! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Zabil holčičku a zhroutil se!

Řidič nákladního vozu děvčátko neviděl.
Řidič nákladního vozu děvčátko neviděl. (Ilustrační foto scom)

Malé děvčátko, ještě ani ne tříleté, se stalo v červenci 1946 obětí tragické dopravní nehody v Libčevsi na Lounsku. Přejela ho kola vlečného vozu, naloženého plně uhlím z nedalekého dolu a připojeného za nákladní automobil.

Dopravní nehody byly tehdy – vzhledem k nevelké hustotě provozu – spíše výjimečnou událostí. Událost proto zaujala novináře. »S mozkem rozstříknutým po asfaltu zůstalo dítě ležet na silnici...« popsal tragédii dobový tisk naturalisticky. Zoufalý řidič nákladního automobilu se na místě nervově zhroutil.

Kriminální policisté ze služebny v Bílině zahájili přísné vyšetřování nešťastné příhody. V případě prokázání viny musel řidič náklaďáku počítat s několika lety v kriminálu. Ukázalo se ale, že dívenku, která se připletla pod kola vlečného vozu, nemohl šofér ze své kabiny v žádném případě vidět. Byl tedy zbaven obvinění z usmrcení dítěte.

Naopak – kriminalisté dospěli k závěru, že na vině byli rodiče holčičky. Ti totiž neměli děcko pod dohledem a dopustili, že se batolilo na silnici, kde tragicky zahynulo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.