Zastřelil kamaráda kvůli nevěstce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Zastřelil kamaráda kvůli nevěstce!

Spor o dívku lehčích mravů skončil tragicky.
Spor o dívku lehčích mravů skončil tragicky. (Ilustrační foto scom)

Dělník Ludvík Č. (†21) a řezník Karel K. (42) se v říjnu 1947 do krve pohádali před hostincem »Nové Kladno« v Trnovanech na Teplicku. Důvodem sporu byla lehká děva, se kterou si oba chtěli užít. Na konci byl výstřel z revolveru a smrt Ludvíka Č.

Oba muži, kteří toho večera leccos popili, se hádali už v hostinci. Nemohli se dohodnout, kdo z nich toho večera odejde domů s místní kráskou lehčích mravů. Když je restauratér po uzavírací hodině poslal na vzduch, svár pokračoval neztenčenou intenzitou. Mladší z obou soků uhodil staršího řezníka pěstí do tváře. Řezník si to však nenechal líbit a z kapsy vytáhl ostře nabitý revolver.

Pak třeskla rána – a Ludvík Č. se skácel k zemi. Náboj zasáhl mladého slovenského dělníka přímo do čela. Zemřel hned na místě... Řezník později tvrdil, že i Ludvík Č. měl zbraň. On tu svou vytáhl jen proto, aby ho postrašil. „Neměl prý v úmyslu střílet, ale náhodou vyšla z revolveru rána,“ psal dobový tisk. Zda měl u sebe nešťastný mladík opravdu revolver, se nezjistilo. Spor o nevěstku tak skončil tragédií a řezník Karel K. skončil ve vězení.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.