Žárlivec bodal svou dívku jako šílený! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Žárlivec bodal svou dívku jako šílený!

Mladík chtěl svou dívku ubodat.
Mladík chtěl svou dívku ubodat. (Ilustrační foto: ara)

Ze zuřivé žárlivosti napadl v lednu 1902 mladík S. v Chodové Plané u Mariánských Lázní svou milou. Šokované dívce zasadil tři bodné rány nožem. Podezříval ji totiž, že je mu nevěrná…

Mladík S. si se svou slečnou dal rande v místním parku. Nešlo však o žádné romantické dostaveníčko. »Snažil se nebohé děvče v zuřivosti zabíti, když však viděl, jak dívka leží bezvládně v kaluži krve, zbaběle utekl a jen doufal, že zemře dříve, než by mohla viníka odhaliti. Dívka však zůstala naživu, zachránili jí lidé vracející se po práci k domovům,« psal dobový tisk. Zda napadená slečna opravdu nasadila útočníkovi parohy, nebo zda její nevěra byla jen výplodem žárlivcovy fantazie, není známo. Jisté je, že dívka hrůzný útok nožem jako zázrakem přežila. A to především díky péči lékařů z nemocničního domu v Plané, kde byla hospitalizována.  Uprchlý žárlivec byl podle dobové zprávy byl »polapen a předveden před soud«.



Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.