Romové stříleli na četníky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Romové stříleli na četníky!

Zloděj byl ozbrojený.
Zloděj byl ozbrojený. (Foto: Scom)

Mnoho lahví vína i další kořist odnesl v listopadu 1913 romský gang ze skladiště na nádraží v Krupé u Rakovníka. Když zločince pronásledovali četníci Antonín N. a Karel N., zahájili na ně gangsteři střelbu z pistolí.

Zloději byli ve značné přesile, na dvojici mužů zákona pálilo z úkrytu hned šest gaunerů. Četníci se bránili střelbou ze služebních karabin a nakonec se jim podařilo zloděje zahnat na útěk. Když se výtečníci rozprchli po knížecím lese u Nového Strašecí, povolali četníci posily z Rakovníka, Kněževse, Mutějovic, Řenčova a Kladna.

„Četnictvo s policejním psem a pod vedením okresního četnického strážmistra Josefa P. z Rakovníka pokračovalo v pronásledování ozbrojených cikánů,“ psalo se v dobovém tisku. Čtveřice zlodějů – Martin, Eduard a Karel R. a s nimi Josef K. – byla obklíčena v lesním terénu u obce Třtice na Slánsku. Přes tuhý odpor zločince četníci přemohli a dodali do vazby Okresnímu soudu v Novém Strašecí. Gang měl kromě vloupačky v Krupé na svědomí nejméně čtyři další krádeže.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.