Nešťastná žena utopila sebe i děti! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Nešťastná žena utopila sebe i děti!

Vltava stala vyšinuté ženě osudnou.
Vltava stala vyšinuté ženě osudnou. (facebook)

Trojnásobnou tragédií skončily časně ráno 26. května 1912 životy Marie K. (†30) z Domažlic a jejích dětí Jana (†11) a Jarmily (†8). Vyšinutá matka si potomky přivázala provazem k tělu a skočila s nimi v Praze do Vltavy. Všichni se utopili.

V jednu po půlnoci si ženy a dvou dětí všimla policejní hlídka na Dvořákově nábřeží. Muži zákona se spokojili s vysvětlením, že trojice hledá bydliště svého příbuzného. Ráno pak našli dělníci u mostu Svatopluka Čecha dva utonulé – ženu a chlapce, přivázané k sobě. Holčička ale chyběla a její tělíčko, které se zřejmě vysmeklo z provazů, se nenašlo. Případ řešila pověstná pražská mordparta. Mrtvoly identifikovala sestra Marie K., která vyšetřovatelům vylíčila, že utonulá trpěla »porušením mysli, a proto byla rodinou bedlivě střežena«. O svatodušních svátcích však Marie nepozorovaně sebrala své děti, odjela vlakem do Prahy a své trápení ukončila dvojí vraždou a vlastní sebevraždou. »Jest jisto, že děsný čin spáchala v úplném duševním rozvratu,« psalo se v dobovém tisku.



Ilustrační foto scom
Chlapce stáhla pod vodu těla jeho matky a sestry.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.