Ve sklepě zabíjelo víno! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Ve sklepě zabíjelo víno!

Tři zesnulí, které ve sklípku zabilo víno, byli pohřbeni do rodinného hrobu.
Tři zesnulí, které ve sklípku zabilo víno, byli pohřbeni do rodinného hrobu. (Foto: ilustrační foto scom)

Vinař Štefan T. (†62), jeho žena Anna T. (†61) a jejich snacha Leona T. (†30) přišli 25. října 1960 o život ve vinném sklepě. Vinařův syn Štefan T. (tehdy 30) přežil jen zázrakem. Do jejich domu však nevtrhl žádný šílenec, rodinu zabil plyn unikající z bouřlivě kvasícího vína.

Rodiče a prarodiče našly ve sklepě ráno děti, šestiletá Mária a čtyřletá Anna, které si všimly, že doma nikdo není. Dveře sklípku ve slovenské obci Kašov v bývalém Československu byly otevřené. Holčičky zburcovaly sousedy, kterým se bohužel podařilo oživit už pouze mladšího Štefana.

Veřejná bezpečnost tehdy při vyšetřování konstatovala, že nejdříve vešel do smrtící pasti ve večerních hodinách dědeček, aby stáhl kypící víno. Když se dlouho nevracel, vydala se za ním babička a následně i jejich snacha. Štefan junior po návratu z pole zjistil, že v domě není nikdo z dospělých, a zpozoroval otevřené dveře do sklepa. Sešel dolů po schodech, kde našel otce, matku i ženu v mdlobách. Pokusil se sice vynést manželku, ale také omdlel...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.