Zloděj chtěl být rekordmanem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Zloděj chtěl být rekordmanem!

Zloděj vykradl více než tři stovky chat.
Zloděj vykradl více než tři stovky chat. (Ilustrační foto: scom)

Přesně 307 vykradených chat! To byla bilance zloděje Jiřího H. z Nového Boru, který v letech 1969 až 1970 řádil v tehdejším Československu. O vloupačkách si vedl přesné záznamy, chtěl být totiž rekordmanem mezi zloději.

Cílem Jiřího H. bylo dosažení »světového rekordu«. Kdesi totiž vyčetl, že ve Francii lapila policie zloděje, který vykradl 355 rekreačních objektů. Sám sebe nazýval Bič Krkonoš, Noční dravec, Vlčí muž, Joker Inka či Černý imám. Na místech svých vloupaček zanechával písemné vzkazy jak majitelům vykradených chat, tak i příslušníkům Veřejné bezpečnosti, kteří po něm pátrali. Přidával i vlastnoručně kreslené obrázky.

Od jiných vykradačů chat se lišil i tím, že se pídil po dobrodružné literatuře. V chatě poblíž polských hranic se ovšem zmocnil i dvou pistolí. Lapen byl v chatě u Dražejova na Českolipsku, kde při čtení ukradené knihy omylem rozsvítil světlo na verandě. Chataři to oznámili příslušníkům VB. Ti ho obklíčili a Jiří H. se vzdal. Byl předán k potrestání do východních Čech, kde napáchal největší škody. Za »francouzským rekordmanem« zaostal o 48 chat.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.