Oženil se špatně: Jeho tchán a švagrové ho oběsili a zapálili! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Oženil se špatně: Jeho tchán a švagrové ho oběsili a zapálili!

Vraždu se povedená rodinka snažila zamaskovat požárem. (ilustrační foto)
Vraždu se povedená rodinka snažila zamaskovat požárem. (ilustrační foto) (Profimedia.cz)

Při požáru, který vypukl 13. října 1927 v domě Jaroslava Š. v obci Rovensko pod Troskami na Turnovsku, našli hasiči na půdě ohořelou mrtvolu. Četníci zjistili, že šlo o ostatky J. P., zetě manželů Š.

Ačkoliv měl nešťastník na krku smyčku, záhy bylo jasné, že o sebevraždu nešlo. Do oprátky ho někdo pověsil už mrtvého. „Muž byl nejprve zardoušen a pak vtažen na půdu, kde byl založeným požárem upálen. Vrah chtěl svůj zločin také ukrýti tím, aby se zdálo, že P. zemřel sebevraždou. Protože však smyčka nebyla utažena, bylo jisto, že provaz byl mu dán na krk po smrti,“ praví zápis v pamětní knize obce Karlovice.

Četníci zjistili, že Jaroslav Š. hrozil svému zeti smrtí již dávno. V chlévě pak našli krev a věci mrtvého. Navíc měla u sebe rodina Š. větší peněžní částku, jejíž původ neuměli vysvětlit. „Je tu důvodné podezření, že nešťastný J. P. byl tchánem a švagry zavražděn a pak upálen.

Ohněm Š. neutrpěli žádné škody, ježto domek měli pojištěný,“ pokračuje záznam. Všichni členové rodiny byli zatčeni a uvězněni. Manželka zavražděného Anna Š. přiznala, že muže zabil její otec Jaroslav Š., jemuž pomáhali bratři Josef a Bohuslav. Soud v Mladé Boleslavi poslal Jaroslava Š. do kriminálu na dvanáct let. Bohuslav dostal čtyři a Josef tři roky. Tři obžalované ženy byly osvobozeny.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.