Místo pařížské romantiky přišla smrt: Bezdomovec podřezal milence v parku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Místo pařížské romantiky přišla smrt: Bezdomovec podřezal milence v parku!

Místo romantické noci v parku zemřeli milenci krutou smrtí. (ilustrační foto)
Místo romantické noci v parku zemřeli milenci krutou smrtí. (ilustrační foto) (Foto: Profimedia.cz)

Touha využít otevřených hranic a poznat cizí země se stala osudná českému páru Pavlovi S. (†19) a Zitě L. (†20). Mladý pár vyrazil v srpnu 1993 do Paříže. Místo romantických zážitků však našli ve stínu Eiffelovky smrt.

Pavel a Zita dojeli do francouzské metropole stopem. Neměli peníze na hotel, a tak se uložili ke spánku v parku v severovýchodní části Paříže. Rána se nedožili. Brutální vrah oba podřezal a oloupil. Francouzská kriminální policie odvedla dobrou práci a zločince, který české turisty brutálně zavraždil, dopadla. Hrůzného skutku na spících mladých lidech se dopustil bezdomovec Bernard Nouri (40). Usvědčily ho osobní věci Pavla a Zity, které detektivové u Nouriho našli.

Motiv vraždy byl jednoznačně loupežný, ke znásilnění nedošlo. Po zatčení se bezdomovec k dvojnásobné vraždě doznal. Později ale začal kličkovat a několikrát změnil výpověď. Podle soudního znalce šlo o »psychopatickou a asociální osobnost«, kterou poznamenalo dětství prožité v sirotčincích a v náhradních rodinách. Přesto Nouri netrpěl žádnou psychickou chorobou ani poruchou a dobře věděl, čeho se dopouští. Soud ho proto poslal do kriminálu na třicet let.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.