Sebevrah si prostřelil mozek, pak ještě utíkal několik kilometrů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Sebevrah si prostřelil mozek, pak ještě utíkal několik kilometrů!

Přestože si muž prostřelil hlavu, utíkal ještě několik kilometrů. (ilustrační foto)
Přestože si muž prostřelil hlavu, utíkal ještě několik kilometrů. (ilustrační foto) (Profimedia.cz)

Nešťastná láska ke krásné Marii S. (†19) dohnala rolníka Pavola Š. (23) až k vraždě a pokusu o sebevraždu. Dívku zastřelil, pak si sám vložil hlaveň do úst a vystřelil. Průstřel mozku však zázračně přežil...

Pavol Š. z Kokavy nad Rimavicou v tehdejším Československu. chodil s Marií S. tři měsíce a chtěl si ji vzít. Jenže dívka už dobře poznala jeho povahu a svatbu odmítla. Bála se, jak se později ukázalo oprávněně, Pavolovi žárlivosti a agresivity. V únoru 1955 přišel mladík za svou láskou do domu jejích rodičů, kde bydlela. Znovu ji přemlouval, aby si ho vzala, ale Marie byla neoblomná.

Pavol tedy vytáhl zbraň a prostřelil jí hlavu. Pak si strčil pistoli do úst a vystřelil. Kulka prolétla patrem a vylétla na temeni hlavy. V první chvíli padl mladík na zem a zdálo se, že je také mrtvý. Do pokoje přiběhl otec Marie S. a v zoufalství ze ztráty jediného dítěte začal do bezvládného těla vraha kopat. Pavol Š. se však po několika ranách nečekaně probral a otřesenému muži utekl.

Prchal několik kilometrů ke starému seníku, kam vylezl po žebříku a zahrabal se do sena. Když ho našli sousedé, odvedli ho stejnou cestou zpět k hlavní silnici, odkud ho sanitka odvezla do nemocnice. Všechny fyzicky namáhavé výkony absolvoval mladík s doslova prostřeleným mozkem. Lékaři, kteří ho ošetřovali, nemohli uvěřit vlastním očím. Pavol Š. se zotavoval velmi rychle a bez následků. Velkou část svého zázračně zachráněného života však strávil za mřížemi...

 

 

 

 

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.