Prokletí ukradené dýky: Pomsta byla strašlivá! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Prokletí ukradené dýky: Pomsta byla strašlivá!

Kvůli pomstě pobodal
Kvůli pomstě pobodal (Shutterstock.com)

Hrůznou pomstu za pár let strávených ve vězení vymyslel recidivista Vladimír H. (30) z Brna. Roku 1982 vyloupil sklepní box a ukradl historickou dýku. Po propuštění z kriminálu stejnou dýkou pobodal dceru muže, který proti němu svědčil.

Studentka brněnského gymnázia Martina Z. (18) se v listopadu 1985 vracela ze školy domů. U dveří do bytu potkala neznámého muže, který se jí ptal, zda jsou rodiče doma. Když mu odpověděla, že ne, vytáhl nůž a několikrát ji bodl. Potom utekl. Dívka se z posledních sil doplazila ke dveřím sousedů a zabušila na ně. Naštěstí byla sousedka doma a ihned zavolala sanitku. Život pobodané Martině zachránila jen rychlá operace.


Dívčin otec poté detektivům prozradil, že mu zloděj, který vykradl rodině sklep a odcizil dýku, vyhrožoval, že se pomstí. Vladimír H. útok na Martinu nejprve popíral. Tvrdil, že byl celý den u známých a ti mu alibi dosvědčili. Jenže napadená studentka Vladimíra H. na fotce poznala. Kriminalisté upozornili údajné svědky, že by v případě křivého svědectví mohli také skončit před soudem. Vladimírovi kumpáni pak raději přiznali, že u nich muž ve skutečnosti nebyl. Pomstychtivý recidivista dostal trest šest a půl roku vězení.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.