Proč to udělal? Nevinný se přiznal ke zmrzačení svůdníka | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Proč to udělal? Nevinný se přiznal ke zmrzačení svůdníka

Fotografie
Fotografie (internal)

Při vyšetřování závažných trestných činů bývá pravidlem, že pachatel zapírá. Výjimečně se ale může stát, že se ke spáchání zločinu naopak přizná nevinný. Milan H. z Náchoda doznal, že v baru zbil Miroslava Z. Ve skutečnosti byl ale útočníkem někdo úplně jiný...

Příslušníky Veřejné bezpečnosti zavolal v prosinci 1977 primář chirurgie, kam sanitka přivezla těžce zraněného Miroslava Z. (28). Muž měl několikrát přeraženou čelist a nemohl mluvit. Lékaři však napsal, že ho zbili dva mladíci, které před místním barem Tepna okřikl, aby se neprali. Kriminalisté zjistili, že se v podniku osudné noci porval Milan H. (31). Muž připustil, že byl velmi opilý, a nakonec se k útoku na Miroslava Z. přiznal. Tvrdil, že ho zbil, protože tančil s jeho exmanželkou. Jak se ale ukázalo, Miroslav Z. strávil večer s úplně jinou ženou.

Společnost mu dělala Jana W., která byla provdaná za Iva W. A právě ona nakonec detektivům přiznala, co se skutečně stalo. Její manžel jí šel k baru naproti a viděl ji, jak se líbá s Miroslavem Z. V záchvatu žárlivosti svůdníkovi vrazil ránu pěstí. Miroslav Z. věděl, kdo ho zmrzačil, ale mlčel. Nevinný Milan H. byl propuštěn z vazby. Proč se přiznal k činu, který nespáchal, nedokázal vysvětlit. Vypověděl jen, že byl tak opilý, že se mu vše pletlo. Protože Miroslavovi Z. zůstaly po napadení trvalé následky, skončil Ivo W. ve vězení.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.