Týral těhotnou! Co ona pak udělala svému miminku ani nechtějte vědět... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Týral těhotnou! Co ona pak udělala svému miminku ani nechtějte vědět...

Týral těhotnou, ona pak zabila miminko
Týral těhotnou, ona pak zabila miminko  (scom)

Věra P. neměla štěstí na muže. První manžel ji opustil a nechal samotnou s tříletou dcerou. Dalšímu – Zdeňkovi G. – porodila syna, ale i ten se jí chtěl zbavit. Špatné vztahy vyvrcholily týráním ženy a vraždou novorozence.

Zdeněk G. nebyl s Věrou P. šťastný a chtěl, aby se odstěhovala. Nezajímalo ho, že nešťastná žena nemá s batoletem a kojencem kam jít. Když mu navíc sdělila, že je opět těhotná, považoval to od ní za schválnost. Ženu tloukl, vyhazoval z bytu, a před Vánocemi dokonce vyměnil zámky. Národní výbor však byt nechal znovu otevřít, protože se zjistilo, že Věra P. spí i s malými dětmi ve sklepě. Zdeněk G. se však nevzdával a odpojil v bytě elektřinu i plyn. V dubnu 1981 postihly Věru P. porodní bolesti.

Prosila manžela, tchyni nebo sousedku, aby jí pohlídali děti. Všude byla odmítnuta. Šla tedy i s dětmi na nádraží, ale cestou se bolesti vystupňovaly. Před očima dvou batolat v chladném večeru porodila v lesíku dítě. Co s miminkem přesně udělala, si Věra P. prý nepamatovala. Když přišla k sobě, zabalila tělíčko do bundy a strčila do hrnce. Ten pak ukryla ve sklepě. Zdeněk G. se o dítě nezajímal, v okolí tvrdil, že ho dala Věra k adopci. Protože však žena stále žila v jeho bytě, šel zhruba po roce nahlásit na VB, že má podezření, že Věra dítě zabila. Doufal, že žena půjde do vězení a on se jí i dětí konečně zbaví. Pravdu měl jen částečně. Věra P. dostala trest rok odnětí svobody. Soud přihlédl k velkému stresu, v němž žena před činem žila. Ve vězení na tři měsíce ale skončil za útisk i sám Zdeněk G.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.