Psychopat (14) si na dívku počíhal v lese: Pak provedl něco brutálního! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Psychopat (14) si na dívku počíhal v lese: Pak provedl něco brutálního!

Dívku chtěl znásilnit, ona se ale ubránila.
Dívku chtěl znásilnit, ona se ale ubránila.  (Profimedia.cz)

Studentka zdravotnické školy Miroslava K. (†17) z Blanenska si v létě přivydělávala jako průvodkyně v jeskyni Balcarka. Jednoho červencového dne roku 1985 však do práce nedorazila...

Miroslava K. jezdila k jeskyni na kole a cestu si krátila přes místní lesík. Právě tam našli její znetvořené tělo. Vrah jí roztříštil lebku a podřízl krk. Nešťastná dívka měla rozepnutou halenku, podprsenky a džínů se ale vrah nedotkl. Přestože nebyla znásilněna, sexuální motiv vraždy nemohli detektivové vyloučit. Mrtvola totiž ležela na místě vypodloženém chvojím a trávou, které jako by někdo upravil pro milostné hrátky.


Odhalení pachatele znamenalo šok! Vraždil teprve čtrnáctiletý Lubomír P., který se s Miroslavou znal. Školák pocházel z dobré rodiny a nebyly s ním žádné větší problémy. Ve skutečnosti však šlo o chladnokrevného psychopata, který svou zvrhlou povahu dosud umně skrýval. Útok na Miroslavu plánoval, toužil ji znásilnit. Do lesa ji vlákal pod záminkou, že našel hromadu hříbků a chce se podělit. Pak se na dívku vrhl. Miroslava se však statečně bránila, takže ji nejprve tloukl do hlavy kamenem a potom podřízl. Jako čtrnáctiletý nemohl být Lubomír poslán do vězení, skončil jen v ústavní výchově.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.