Stačilo jedno nedorozumění: Kvůli jezevčíkovi umučil holčičku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Stačilo jedno nedorozumění: Kvůli jezevčíkovi umučil holčičku!

Jezevčík Filip se zaběhl a Blaničku jeho zmizení stálo život.
Jezevčík Filip se zaběhl a Blaničku jeho zmizení stálo život.

Petr Š. z Mariánských Lázní brutálně utýral osmiletou dcerku svých známých. Blaničce prorazil lebku, zlomil klíční kost, opařil záda a nakonec ji utopil ve vaně. Vše jako mstu za to, že se musel vzdát svého jezevčíka Filipa...

Petr Š. chodil určitou dobu s Blančinou tetou, a tak se seznámil i s jejímu rodiči. Holčička mu dokonce říkala strejdo. Měl dovoleno žít i se svým psem Filipem v prázdném domě, který rodina vlastnila. Po čase se však Blančin otec rozhodl dům prodat. Petr Š. se nechtěl vystěhovat a argumentoval tím, že na zahradě venčí svého jezevčíka. Nakonec se muži pohádali a Blančin otec na něj křikl, ať se o psa postará, nebo ho nechá utratit.


Několik měsíců byl klid, ale pak v říjnu 1983 došlo k tragédii. Blančin otec se vracel domů z nákupu. Když odemkl, uviděl v chodbě bytu Petra Š., který na něj bez varování vytáhl nůž a pobodal ho. Maniaka odzbrojila statečná sousedka, která také přivolala pomoc. Záchranáři odvezli těžce zraněného otce, umučené Blaničce však už pomoci nemohli. Na stole v kuchyni našli školní sešit, do nějž vrah napsal: Zabil jsi mi Filipa. Jak se později ukázalo, pes se nejspíš zaběhl. Vraha záhy dopadli pohraničníci v lese za Mariánskými Lázněmi. Ihned se vzdal a prosil, aby nestříleli. Soud nad maniakem nejprve vyřkl trest smrti, později ho zmírnil na pětadvacet let vězení. Brutální vrah malé holčičky se však odsoudil sám a v cele se oběsil.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.