Mrtvolám pečlivě prohlédl ústa: Pak vzal kleště a vyrval zlaté zuby! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Mrtvolám pečlivě prohlédl ústa: Pak vzal kleště a vyrval zlaté zuby!

Na pitevně měl Pavel K. připravit mrtvé na pohřeb, místo toho jim kradl zuby.(Ilustrační foto).
Na pitevně měl Pavel K. připravit mrtvé na pohřeb, místo toho jim kradl zuby.(Ilustrační foto). (Profimedia.cz)

Pavel K. (36) z Liberce si žil na vysoké noze. Jeho okolí začalo brzy zajímat, jak pitevní laborant svůj nákladný životní styl financuje. Ukázalo se, že muž trhal zlaté zuby mrtvolám, které měl připravit na pohřeb. A své »podnikání« rozjel skutečně ve velkém...

Otec Pavla K. emigroval do USA, matka o něco později do Západního Německa. Pavel K. byl několikrát odsouzen za různé podvody v hospodách, kde pracoval jako číšník. Po návratu z výkonu trestu roku 1980 vymyslel bezpečnější způsob, jak přijít k penězům. Nechával se zaměstnat jako pitevní laborant. Náplní jeho práce byla příprava nebožtíků na poslední cestu. Pavel K. však neměl k mrtvým žádnou úctu. Každému prohlédl ústa a kleštěmi vypáčil všechny zlaté zuby.


Během tří let zhanobil asi stovku mrtvol a přišel si na tehdejší dobu na závratné peníze. Dokonce si mohl dovolit dvě auta, což bylo na poměry socialistického Československa něco nevídaného. Když byl dopaden, tvrdil nejprve, že mu zlato posílá jeho matka ze Západního Německa. To však odborníci vyloučili, protože se jednalo o zlatou slitinu v poměrech využívaných výhradně tuzemskými dentisty. Pavel K. si u soudu vyslechl trest v délce šesti let. Nepomohla mu ani jeho obhajoba, že se takto s mrtvými zachází na většině československých patologií.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.