Podivný úchyl: Předstíral znásilnění, chtěl se třít! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Podivný úchyl: Předstíral znásilnění, chtěl se třít!

Dana Š. zůstala po útoku ležet na zemi.
Dana Š. zůstala po útoku ležet na zemi. (Profimedia.cz)

Dana Š. se v červnu 1977 setkala se zvrhlíkem, který se ji pokusil znásilnit. Alespoň to tak na první pohled vypadalo. Ve skutečnosti se však chtěl Václav K. (31) o přepadené ženy jen třít...

Soudy socialistického Československa stály před pikantní otázkou, zda jde o znásilnění, či ne. Co přesně se stalo? Dana Š. vystoupila v obci K. na Prachaticku a šla po polní silnici pěšky do vesnice vzdálené asi dva kilometry, kde bydlela. Už u autobusu si všimla podezřelé Škody 110, která jela pomalu za ní. Vůz ženu náhle předjel a zastavil. Řidič vyběhl ven a na Danu se vrhl. Srazil ji k zemi, začal ji líbat a svlékat. Namísto snahy o klasický pohlavní styk se však o ženu jen třel, dokud se neuspokojil. Pak utekl.


Detektivové v pachateli brzo odhalili ženatého otce dvou dětí Václava K. Ukázalo se, že muž byl už v minulosti trestaný za pokus o znásilnění, čtyřikrát byl dopaden při obnažování na veřejnosti, čtyřikrát se dopustil pohlavního zneužívání. Sexuologové zjistili, že Václav K. ve skutečnosti po souloži vůbec netouží. Penetraci k uspokojení vůbec nepotřeboval. Podle jeho slov mu stačilo třít se o ženu, která se logicky obávala znásilnění. Václav K. byl nakonec odsouzen za omezování osobní svobody a byla mu nařízena sexuologická léčba.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.