Stařenku přepadl duch?! Jak to tenkrát bylo? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Stařenku přepadl duch?! Jak to tenkrát bylo?

Podle lékařů spící Marii přepadla ataka psychózy.
Podle lékařů spící Marii přepadla ataka psychózy. (scom)

Důchodkyni Marii S. (71) z Kladna probudil v únoru 1980 tlak na krku. Někdo ji škrtil a šeptal jí do ucha výhrůžky. Když však otevřela oči, nikdo v její ložnici nebyl. Jen obličej potřísněný krví dokazoval, že nešlo o děsivou noční můru.

Marie bydlela v bytě, který byl přebudován z bývalého řeznického krámku. S jejím obydlím přímo sousedila restaurace. V osudný den si šla seniorka lehnout okolo osmé večer. Okolo půl desáté ji ze spánku probral pocit, že nemůže dýchat. Slyšela mužský hlas se slovenským přízvukem, který se jí ptal, kde má nůž a vyhrožoval jí, že ji podřeže. Žena se snažila útočníka chytit za ruku a ucítila, že má na zápěstí hodinky s kovovým páskem. Když se jí podařilo posadit a rozsvítit, zjistila, že v bytě nikdo není.

Násilník zmizel jako duch, nechal však po sobě stopy ve tváři seniorky, která byla plná krve. Marie předpokládala, že tajemný muž utekl oknem přes dvůr. Na pomoc zubožené stařence přiběhli hosté a personál restaurace, ani oni však nikoho neviděli.
Kriminalisté nejprve skutečně objevili na zídce ve dveřích stopy naznačující, že ji někdo přelézal. Ukázalo se však, že šlo o jednoho ze štamgastů, který pronásledoval domnělého pachatele. Při lékařském vyšetření nenašli odborníci na krku Marie stopy po škrcení. Krev se podle nich pravděpodobně spustila z nosu. Případ s tajemnou zápletkou byl uzavřen jako »falešný poplach«. Stařenku prý nečekaně přepadla ataka psychózy, žádný útočník nikdy neexistoval. Co se ale doopravdy stalo v bývalém řeznickém krámku už se nedozvíme...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.