Vrah Heidinger: Popravil rodiče a teď... Pustí ho z blázince? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Vrah Heidinger: Popravil rodiče a teď... Pustí ho z blázince?

Jan Heidinger
Jan Heidinger (pro Aha! – Marek Hofmann, ara)

V šoku jsou příbuzní zavražděných manželů Pavla (†62) a Jany Malhockých (†62), které v únoru 2010 před zraky dcer několika kulkami popravil syn Malhocké z prvního manželství Jan Heidinger (30). Psychicky nemocný vrah pobývá v léčebně v pražských Bohnicích a právě teď se rozhoduje o jeho dalším osudu. Hrozí totiž, že psychiatrii opustí a bude volný!

Pražský soud bude už zítra rozhodovat o tom, zda ochrannou léčbu prodlouží. „Jak jsme zjistili, primář psychiatrie teď doporučí soudu, aby byla ochranná léčba prodloužena. Za další dva roky k tomu podle nich prý ale už nejspíš nebude důvod. Nyní je prý Heidinger tlumený léky,“ řekl Aha! jeden z příbuzných zavražděných manželů.

Případné propuštění Heidingera tak děsí i jeho nevlastního bratra Mikuláše. „Doufám, že se tak nestane a Jan Heidinger z Bohnic nikdy nevyleze. Protože představa, že ho pustí na svobodu a on půjde znovu vraždit, je děsivá,“ zlobí se Malhocký.

Obyvatelé Českých Budějovic i příbuzní a přátelé manželů jsou rozhodnuti sepsat petici a požádat o pomoc i ministerstvo spravedlnosti a zdravotnictví.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.