Nejtragičtější víkend roku 2012 završila děsivá srážka, při níž zemřeli čtyři teenageři... Zoufalý otec mrtvé dívky (†17): Už nikdy se nevrátí... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Nejtragičtější víkend roku 2012 završila děsivá srážka, při níž zemřeli čtyři teenageři... Zoufalý otec mrtvé dívky (†17): Už nikdy se nevrátí...

Otec jedné z obětí se přišel podívat na místo, kde zahynula dcera.
Otec jedné z obětí se přišel podívat na místo, kde zahynula dcera. (Aha! – Karel Kopáč)

Tíživá atmosféra rodičovského zoufalství a beznaděje panovala včera na místě nehody nedaleko Klášterce nad Ohří, při níž zahynuli v neděli večer čtyři teenageři – Filip S. (†18), jeho snoubenka Alexandra S. (†17), Petr (†17) a Karolína K. (†17), jedna  dívka o život stále bojuje. Černá tečka za nejtragičtějším víkendem roku 2012, během něhož na silnicích zahynulo 12 lidí...

Vědět, jak to v neděli večer skončí, rodiče by partičku studentů Střední keramické školy v Karlových Varech na hudební festival do Panenského Týnce rozhodně nepustili...

„Už nikdy. Už nikdy se nevrátí...,“ šeptal táta jedné z mrtvých dívek nad místem, kde vyhasl život jeho dcery. Klečel na kolenou, v ruce držel svíčku, ani se nesnažil zastavit slzy. Příbuzní obětí se na místě zastavili poté, co v márnici v doprovodu policistů identifikovali těla svých dětí.

K úlomkům Fordu Fiesty, v němž parta z Karlovarska havarovala, pozůstalí položili růže a zapálili svíčky. Nikdo nechápal, jak mohlo k takové tragédii na poměrně přehledném a rovném úseku dojít.

„Je to tragédie. Kluk si asi myslel, že to stihne,“ řekl Aha! vyšetřující komisař Vladislav Vrtek. Podle našich informací měl Filip S. (†18) řidičák teprve měsíc a auto úplně nové...Naději mají zatím rodiče Moniky (17). Utrpěla rozsáhlá polytraumata a leží na ARO nemocnice v Ústí nad Labem.

Jak se to celé stalo? Nedal přednost...

Řidič (†18) vozu Ford Fiesta, v němž vezl snoubenku, spolužáka s jeho dívkou a další kamarádku v neděli kolem deváté večer při odbočování na hlavní silnici nedaleko Klášterce nad Ohří nedal přednost projíždějící dodávce Citroën Jumper. Po děsivé srážce na místě zemřeli oba chlapci a jedna dívka, druhá podlehla těžkým zraněním po převozu do nemocnice, třetí stále bojuje o život.

„Řidič dodávky utrpěl pouze drobná poranění. Alkohol byl u něj vyloučen. Zda alkohol či jiné omamné látky požil řidič fordu, určí až soudní pitva,“ řekla mluvčí chomutovské policie Marie Pivková.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.