Hořící hrnec vyhodil z okna: Popálil souseda! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Hořící hrnec vyhodil z okna: Popálil souseda!

Martin Brejcha dostal zásah hořícím hrncem.
Martin Brejcha dostal zásah hořícím hrncem. (Reprofoto TV Prima)

Zachránil před plameny byt, a málem zabil souseda! Začínajícímu kuchaři amatérovi (22) se při vaření v Plzni-Doubravce vzňal v hrnci olej. V panice jej popadl a bez rozmyslu vyhodil z okna. Nešťastnou náhodou při tom zasáhl souseda Martina Brejchu (38).

Brejcha, řidič plzeňské záchranky, se bál, že se stalo neštěstí. „Když zahlédl kouř valící se z okna v přízemí, šel blíž, aby zjistil, co se děje. Jak stál pod oknem, zasáhl ho hořící olej,“ popsala hrozivou událost svědkyně.

Způsobil mu těžké popáleniny na zádech. Protože se ale horký olej rozprskl, zasáhl ho také v obličeji. Kolegové záchranáři ho museli transportovat do popáleninového centra pražské vinohradské nemocnice. 

Martin Brejcha: Začal jsem hořet!

Na pokoji leží Martin Brejcha s pacientem, kterého před dvěma měsíci sám zachraňoval. Přestože utrpěl vážná poranění, těší se, až v sanitě vyrazí znovu do terénu.

Vybavujete si, co se stalo?

„Z bytu jsem uviděl, že se z přízemí valí kouř, šel jsem se podívat, co se děje. V tom vylétl hrnec s hořícím olejem.“

Kdo vám pomohl?

„Uvědomil jsem si, že hořím, a začal jsem válet sudy. Pak mi přišla na pomoc manželka.“

Kontaktoval vás viník?

„Omluvil se manželce a vyjádřil jí lítost.“

Jak vám nehoda změnila život?

„V září jsem měl začít studovat, a zřejmě si budu muset požádat o odklad. Nejvíc mě mrzí, že se nebudu moci zúčastnit kurzu krizové připravenosti.“

Přečtěte si
miskaw
6. 8. 2012 • 21:48

Martin pomáhá všem, nevybírá si z jakého je zrovna ten či onen soudku ...prostě anděl, je mi moc líto co se mu stalo, ale také věřím, že se opravdu nezlobí na toho, kdo mu to udělal, je to ten nejodvážnější člověk jakého znám a jsem moc pyšná, že je to můj kamarád. Martine drž se a přeji Ti brzké uzdravení

henes
5. 8. 2012 • 08:32

Je jasný že čím větší s.vině,tím lepší život. Lidi kteří pomáhají jsou na tom hůř. Žádná zpravedlnost no tom světě není..

jity
2. 8. 2012 • 10:31

Přesně tak, je to záchranář a tak holt se setkává denně s lidským neštěstím a utrpením. Přejme mu brzské uzdravení a hlavně bez následků.

xell
2. 8. 2012 • 10:06

tak velkorysého člověka by málo kdo našel. Necítí zášť a nezlobí se na toho, kdo mu to udělal.V naší zemi, dost neobvyklé

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.