Výbuch v letištním hangáru: Shořelo letadlo za 200 milionů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Výbuch v letištním hangáru: Shořelo letadlo za 200 milionů!

Fotografie
Fotografie (internal)

Exploze a pak hustý dým se v noci na neděli vznesly nad ruzyňské letiště v Praze. V jednom z hangárů začaly šlehat plameny a v nich bleskově mizel letoun ATR42 s názvem Benešov, ve kterém v listopadu odletěla do Španělska první česká gorilka Moja.

Na místě zůstalo jen ohořelé torzo stroje a škoda asi 200 milionů korun. Požár vypukl před půl desátou v noci v hangáru F. „Byly slyšet čtyři výbuchy a pak se vyvalil dým,“ popsal chvíli po explozi svědek z letiště.

I když byl podle mluvčí pražských hasičů Pavlíny Adamcové oheň už ve 22 hodin uhašen, z turbovrtulového letounu nezbylo nic. Provoz na letišti se zastavil asi na deset minut, aby se k požáru rychle a bezpečně dostali záchranáři.

Na místě ošetřili tři lidi. Dva se nadýchali kouře a jeden utrpěl popáleniny 2. a 3. stupně. „Muže s popáleným předloktím jsme převezli do vinohradské nemocnice,“ řekla Aha! mluvčí pražské záchranky Jiřina Ernestová.

Příčinu požáru odborníci vyšetřují. Letoun byl v údržbě a krátce před výbuchem technici prý manipulovali s benzinem. Škodou se požár zařadil v Česku mezi nejničivější za posledních pět let.

Letoun ATR-42

✈ Dvoumotorový turbovrtulový dopravníletoun určený pro kratší regionální tratě.

Dlouhý je 22,67 m.

Rozpětí křídel má 24,57 m.

Vysoký je 7,59 m.

Létá rychlostí maximálně 556 km/h.

Může přepravovat 50 lidí

Přečtěte si
franta15
11. 6. 2012 • 12:55

Tak to je nadělení. Shořelo zánovní letadlo, jenom za 200 milionů. A žádné spekulace k tomu,snad jen informace asi pro pojišťovnu. A tak je to neuvěřitelné. Že by bylo tak jednoduché něco kutit v hangárech s benzinem a udělat přitom takovou škodu? Nebyla tady náhodou u nás nějaká tajná návštěva a naši bezpečáci neuhlídali únik této informace na internet? A nesouvisí tato nehoda právě s tím? Ten požár nebyly možné přehlédnout, ale dál už se asi nedozvíme vůbec nic. Nebo že by to měli na svědomí odpůrci Havlového letiště? Tak hloupí snad nejsme. Nebo se jim víc líbí letiště pojmenované podle věznice. Pro všechny by nové jméno letiště mělo být lepší než Ruzyně. Každý kdo se zeptá proč Ruzyně a my mu to řekneme, tak by k nám příště už nemusel letět. Jsme jako národ vyhlášení zlodějíčkové a podvodníčci. Takže - jak je to Blesku?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.