Záhadné zmizení malého Etana (†6) objasněno: Přiznal se vrah! Po 33 letech! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Záhadné zmizení malého Etana (†6) objasněno: Přiznal se vrah! Po 33 letech!

Konec nadějí, ztracený Etan je mrtvý.
Konec nadějí, ztracený Etan je mrtvý. (ČTK/AP, ara)

Takový osud si malý Etan (†6) nezasloužil. Chlapec, který zmizel 25. května 1979 cestou do školy, byl brutálně zavražděn. Po 33 letech kriminalisté dopadli muže, který ho nalákal do sklepa a chladnokrevně uškrtil! A motiv? Netuší, proč to udělal! Někdejší prodavač Pedro Hernandez (51) byl vyzrazen svým švagrem – symbolicky den před 33. výročím Etanova zmizení.

Hernandez u soudu detailně popsal, jak brutálně chlapce, jehož svého času hledala celá Amerika a jeho podobizny se tiskly i na krabice od mléka, sprovodil ze světa: „Nalákal jsem ho na limonádu. Odvedl jsem ho k sobě do sklepa, kde jsem ho uškrtil. Jeho tělo jsem nacpal do pytle a vyhodil do popelnice o pár bloků dál.“

Mrtvolka se nikdy nenašla a už asi ani nenajde… Stejně jako motiv činu. „Netuším, proč jsem to tenkrát udělal,“ uvedl vrah. Sexuální podtext vraždy, kvůli němuž byl až dosud hlavním podezřelým pedofil José Ramos, ale odmítl…

I když kriminalisté věděli, že tehdy 19letý Hernandez v obchodě u autobusové zastávky pracoval, nikdy ho nevyslechli. Měsíc poté, co rodiče oznámili chlapcovo zmizení, se ztratil také. Jako obyčejný dělník žil v New Jersey, a kdyby se sám nevyzradil, mohl spravedlnosti utéci jednou provždy.

Temné tajemství v sobě totiž neudržel a po pár letech se svěřil rodině, že »kdysi udělal hodně špatnou věc a zabil v New Yorku chlapečka«.

A právě to se mu stalo osudným, švagr po 30 letech zvedl telefon a vytočil policejní ústřednu…

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.