Šílený řidič Domša: Kvůli malé nehodě zabil seniora! Za 11 let snad vychladne... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Šílený řidič Domša: Kvůli malé nehodě zabil seniora! Za 11 let snad vychladne...

Domša včera u soudu.
Domša včera u soudu. (ČTK – Luděk Peřina)

Hulvát či šílený řidič, tak se v Brně přezdívá Pavlu Domšovi (35), kterému včera Vrchní soud v Olomouci potvrdil 11 let kriminálu. V říjnu 2010 napadl na ulici seniora (†86) tak surově, že muž zemřel.

Z auta Domša vyskočil proto, že starý pán šel po přechodu pomalu a musel kvůli němu zabrzdit a zezadu do něj narazilo jiné auto. Staříka dostihl na tramvajovém ostrůvku, kde do něj zezadu vší silou strčil. Ten při pádu narazil hlavou do zábradlí a prorazil si lebku. „Agresivně se choval i ke svědkům. Pána oslovoval »plesnivý dědek«,“ citoval předseda senátu Vilém Ravek výpovědi svědků.

Už před tímto incidentem Domša napadl řidičku u brněnského nákupního centra Olympia. Nesouhlasil se stylem její jízdy a zezadu svým autem narážel do jejího. Když pak z aut vystoupili, strčil do ní tak prudce, že se musela dva týdny léčit.

„Je mi upřímně líto, že zemřel. Stačilo, aby se zastavil, když jsem na něj volal,“ řekla včera Domša. Soudce ale neobměkčil. „Jde o trest přísný, nicméně spravedlivý. Agresivita obžalovaného je neobvyklá a značná. Neadekvátnost reakcí je nepřiměřená a velmi nebezpečná,“ dodal Ravek. Domšovi nepomohlo ani to, že byl loni souzen kvůli přechovávání drog, neboť u něj policie objevila 0,6 kg marihuany.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.