Panelák v plamenech: 50 lidí v pyžamech na ulici! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Panelák v plamenech: 50 lidí v pyžamech na ulici!

Dům po požáru.
Dům po požáru. (Aha! – Martin Přibyl, HZS Praha)

Úterý, půl druhé ráno. Z paneláku v pražských Kobylisích šlehají plameny a na místo míří čtyři hasičské jednotky. Na ulici stojí necelá padesátka nájemníků, kterým plameny ničí střechu nad hlavou…

Plameny vyšlehly z provizorního skladu stavebního materiálu v průjezdu rekonstruovaného domu. „I když indicie ukazují na cizí zavinění, musíme počkat na odborné expertizy a výsledky vyšetřování kriminalistů,“ potvrdil policejní mluvčí Jan Daněk.

Renáta Zadovcová (30): Vzala jsem jen deky

Z domova musela utéct i rodina Zadovcových z pátého patra se dvěma malými dětmi. „V půl druhé nás vzbudila policie a hasič, řekli nám, ať si vezmeme to nejnutnější a abychom ihned opustili byt. S manželem jsme vzbudili děti, vzala jsem pár dek, něco na převlečení, pití pro malou a šli jsme,“ popisuje noční evakuaci maminka Renáta Zadovcová (30).

„Až venku jsme si uvědomili, co se vlastně děje. Sousedé, někteří jenom v pyžamech, postávali kousek od domu. Byl tam i autobus, do kterého jsme se mohli jít ohřát a kde jsme dostali kafe nebo čaj,“ dodala Renáta.

Doktorka Svobodová (42): Rodiče tam zůstali 9 hodin

„Oba rodiče, kterým je přes sedmdesát, prý odmítli při evakuaci odejít z bytu ve druhém patře,“ vypráví šokovaná dcera dvou seniorů, doktorka Svobodová (42). O požáru v domě rodičů se dozvěděla až ráno.

„Hlava mi to nebere, nikdo je nenutil. Zůstali v tom kouři a smradu celých 9 hodin. Maminku jsem musela přiotrávenou odvézt do nemocnice na vyšetření, naštěstí bude v pořádku,“ dodala Svobodová.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.