Na přechodu zabil Františka (†3) a Vítka (†6): Vymlouvá se na nemoc! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Na přechodu zabil Františka (†3) a Vítka (†6): Vymlouvá se na nemoc!

Jaroslav Novák včera před soudem.
Jaroslav Novák včera před soudem. (ČTK – Alexandra Mlejnková)

Byl konec listopadu loňského roku, sobota odpoledne, když řidič Jaroslav Novák (41) srazil v Hradci Králové na přechodu dva malé brášky Františka (†3) a Vítka (†6), kteří byli na procházce s babičkou a dědou. Včera šílený šofér stanul před soudem.

„Nic si nepamatuji. Dostal jsem epileptický záchvat.“ Těmito slovy se Novák hájil již při policejních výsleších. Na nich trval i včera před soudcem. „Zařadil jsem zpátečku a pak si opravdu nic nepamatuji,“ řekl soudu s tím, že pokud by neměl epileptický záchvat, určitě by se na přechod předem podíval.

Soudní znalec Jiří Hovorka uvedl, že Novák dlouhodobě trpí epilepsií a nedodržuje léčbu. Nemoc se však na nehodě nepodílela. „Při podrobném vyšetření a zhodnocení onemocnění se epileptický záchvat neprokázal,“ řekl. Podobně mluvili i znalci z oboru dopravy. „Auto nemělo závadu. Způsob jízdy i chování řidiče byly nezodpovědné, musel jednat vědomě,“ řekl jeden z nich.

Novákovi hrozí 10 let kriminálu. Pozůstalí po něm zároveň požadují odškodnění 1,7 milionu Kč.

Jak k nehodě došlo

Novák při couvání prudce narazil do chlapců přecházejících silnici po přechodu. Lekl se a následně obě ležící děti přejel ještě jednou a poté narazil autem do zdi domu.

Přečtěte si
majojo
19. 4. 2012 • 09:56

Nepochybně. Kouká mu z očí, že se dodnes nevyrovnal s poškozením karoserie svého vymazleného poršíčka.

winterfreshka
18. 4. 2012 • 15:52

To bude něco podobné jako s Gambošovou a Trpyšovským

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.