Romy probudily zápalné láhve! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Romy probudily zápalné láhve!

Po útoku zůstalo rozbité a ohořelé okno.
Po útoku zůstalo rozbité a ohořelé okno.  (ČTK – Jan Sokol)

Několika zápalnými láhvemi zaútočili v noci na neděli dva neznámí muži na ubytovnu v Aši, kde žijí i Romové. Policie případ šetří jako podezření z obecného ohrožení s rasovým podtextem.

Starosta Aše Dalibor Blažek ale rasový motiv odmítá. „Bydlí tam dělníci a dvě romské rodiny, které nikdy neměly problémy a nikdy nepocítily náznaky rasismu,“ říká. Podle něj může být důvodem útoku nějaká msta, protože v domě bydleli problematičtí občané, ne Romové, kteří odtud museli odejít.

Možný je také vliv zpráv ze Šluknovska. Pokud by byl čin rasově motivovaný, pak to podle Blažka nebyli ašští občané, ale lidé odjinud. Při incidentu se nikomu nic nestalo. Podle policejního mluvčího Pavla Valenty policie povolala do Aše posily z Chebu a monitoruje situaci. „Událost se stala kolem 2.30 hodin. Pachatelé byli vysocí asi 180 cm,“ dodal Valenta. Kolik útočníků bylo, neuvedl.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.