Honička v Praze! Muž chtěl přejet policisty: Ti rozstříleli auto jako řešeto! Spolujezdkyně zemřela! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Honička v Praze! Muž chtěl přejet policisty: Ti rozstříleli auto jako řešeto! Spolujezdkyně zemřela!

Jen několik centimetrů od mrtvoly ženy projížděla auta.
Jen několik centimetrů od mrtvoly ženy projížděla auta. (pro Aha! – Michal Baloi, Policie ČR)

Zběsilá jízda, střelba a mrtvá žena (†25). Tragické následky měla včerejší honička na pražské Strakonické ulici nedaleko nájezdu na Barrandovský most. Zatímco spolujezdkyně z pronásledovaného vozu zemřela, řidiči kradeného vozu Václavu Hlinovskému (25) se podařilo uprchnout...

Policejní hlídka si včera ráno všimla Citroënu Berlingo, který byl v úterý ukraden v Praze 6. Když jej chtěli zastavit, strhla se honička, během které se kradený vůz naboural s policejním. Když jeden z policistů vystoupil, začal na něj řidič citroënu Hlinovský najíždět.

„Z tohoto důvodu policista použil zbraň a několikrát vystřelil na spodní část vozidla,“ uvedla policejní mluvčí Eva Kropáčová. Podle informací Aha! padlo nejméně sedm výstřelů, policista střílel do zadní části ujíždějícího vozidla. Jenže Hlinovského střelba nezastavila a snažil se v protisměru ujet. To se mu podařilo a po několika stovkách metrů zastavil a z vozu utekl.

Policisté po něm od té doby pátrají. V rozstříleném autě pak byla nalezena mrtvola ženy. Zemřela na průstřel hrudníku. Jenže podle jedné vyšetřovací verze ji muž vezl už mrtvou!

3 vyšetřovací verze

Na případ bylo uvaleno přísné informační embargo a policisté nechtějí k celé věci moc říct. Přísný zákaz mlčení jim má dopřát čas k tomu, aby se jim podařilo zjistit, jak a proč se celá věc vlastně udála. Tady jsou jejich tři vyšetřovací verze.

1. verze

Hovoří o tom, že ženu zasáhla kulka z policejní pistole. Policista prý mířil do spodní části vozu, žena však měla údajně prostřelený hrudník.

2. verze

Již zraněnou nebo mrtvou ženu Hlinovský vezl, a proto se snažil ujet a agresivně reagoval na výzvu policistů, aby zastavil. „U řidičů, kteří jen jedou v kradených vozech, není takové chování běžné,“ řekl Aha! pražský kriminalista.

3. verze

Poslední, nejméně pravděpodobná verze je, že postřelená spolujezdkyně si při nehodě zlomila vaz.

Řidič auta: Už po něm stříleli! 20x ho vyšetřovali!

Václav Hlinovský (25). Velmi nebezpečný, dvacetkrát trestaný za krádeže a násilí. Před dvěma měsíci propuštěný z vazby. To je muž, který podle policistů řídil kradené auto a po kterém se rozběhlo pátrání. Na policisty navíc nenajížděl poprvé. Podobná událost se odehrála v roce 2010 i loni v březnu, kdy se při zatčení snažil srazit autem kriminalistu.

„Ano, mohu potvrdit, že pátráme po Václavu Hlinovském. Na konci roku 2010 taktéž ujížděl před policisty v kradeném vozidle. Po zastavení se snažil zakročujícího policistu porazit. Ten z tohoto důvodu použil k jeho zadržení několik výstřelů ze služební zbraně. O tři měsíce později opět při zastavení nacouval na zakročujícího policistu a snažil se jej přejet,“ řekla Aha! policejní mluvčí Eva Kropáčová s tím, že muž je velmi nebezpečný a může být ozbrojen.



Přečtěte si
amnestyinternational
5. 2. 2012 • 09:26

dne prvního unora byla v čeké republice rukou statu zavrazdena mlada divka,stat a jeho perzekucni a informarmacni organy vcetne kontra rozvedky,uvalily embargo/cenzuru a zahájily masivni pošpinujici propagandu snazící se obhájit tento zrudný cin a pošpinit jak onu divku očistit sebe tak svalit vinu na hledaneho mladika je pravdepodobne ze zavery budou ze strany statu zfalsovane....aby se verejnost nezbourila proti statnimu teroru a primo tak statni teror nepriznala...podobne kdysy zavrazdily dite v kočarku....zadame o pomoc pri zjistovani objektivnich informaci kazdy kdo o pripadu neco vi at posle mail na emailovou stranku zlocinystatu@email.cz zejmena zadame lidi a rodinu one divky aby nás kontaktovala všechny její přátele aby nám poskytly informace o životě teto nebohé dívenky aby sme svetové verejnosti a česke verejnosti mohli ukazat skutecnou pravdu a co se v česke republice děje ...prosime vás jednou to muze být vaše dítě ktere se stane objeti policejniho a statniho nasily vy vaše rodina vaše dívka,dcera,sestra,mama nebo vy samy ale stejne tak i vrazda neznameho cloveka zasahne jedince ktery citi a miluje...vsichni mame pravo na zivot a svobodu a nasše děti take....vrazdeni vezneni ponizovani statni teroror a propaganda musí skončit vy lidé máte tu moc použijte jí ve jmenu lidu a svích dětí ve jmenu skutecné demokracie.....pomozte......zaroven posilame uprimnou soustrast rodině a přatelum teto divky nejsou slova ktera by vyjadřila bolest ve vasich srdcích vasi strátu já osobně si predstavuju že je to moje dcera nebo divka a pocit ktery mě ovlada se neda vyslovit ba slovy vystihnot at je země teto divce lehka at její duše najde štestí které ji v zivotě vzali,ted uz jí nikdo neublizi spi sladce malicka mír a láska stebou duši lásku svobodu solidaritu nejde zavradit ta je nesmrtelna policejni vrazda teto mlade divky je bolesti milionu lidi po celem svete ona bude navzdy snima a my sní vzdy bude v našich srdcích..nedopustme aby se to opakovalo pomozte prosime

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.