V hořícím domě málem zemřel: Zachránil ho soused! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

V hořícím domě málem zemřel: Zachránil ho soused!

Jedna z místností domku byla zcela zničená.
Jedna z místností domku byla zcela zničená. (pro Aha! – HZS Olomouckého kraje)

Skutečný hrdina! Tak se mluví v Mladějovicích na Olomoucku o muži, který v pondělí večer před jistou smrtí v plamenech zachránil svého souseda (40).  Než k hořícímu domu přijeli hasiči, stihl nešťastníka najít v zakouřené místnosti a vynést ho ven do bezpečí.

Statečný soused vůbec nedbal na to, že by sám mohl v domě zůstat, a dusícího se muže našel a vynesl před dům. Tam mu poskytl první pomoc. Na místo se také okamžitě sjelo pět jednotek hasičů. Ti pak také začali s resuscitací obyvatele domku a zraněného, ale živého ho předali záchranářům.

„Byl ve stabilizovaném stavu, nadýchal se zplodin. Převezli jsme ho k dalšímu vyšetření,“ popsal náměstek ředitele olomoucké záchranky Jan Weinberg. A škody sečetli i hasiči.

„Plameny zcela zničily kuchyni rodinného domku. Výše škody byla stanovena na 100 tisíc korun a příčina vzniku požáru se zatím vyšetřuje,“ vysvětlil mluvčí olomouckých hasičů Zdeněk Hošák.

Autor:  lt

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.