Střelba v Tanvaldu: Policie vylučuje rasový motiv! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Střelba v Tanvaldu: Policie vylučuje rasový motiv!

Otec mladíků tvrdí, že je důchodce napadl sám od sebe.
Otec mladíků tvrdí, že je důchodce napadl sám od sebe. (Reprofoto TV Nova)

Policie stále vyšetřuje, co se stalo na Nový rok v Tanvaldu. Důchodce (63) tam zastřelil romského mladíka (†22), jeho bratra (20) postřelil. Krajská státní zástupkyně Lenka Bradáčová včera na tiskové konferenci vyloučila rasový motiv činu.

Trestně stíhán zatím není ani senior, který tvrdí, že se jen bránil, ani postřelený mladík, jenž měl údajně s bratrem důchodce přepadnout. „Prověřují se všechny varianty, co se na místě mohlo stát, od případné vraždy až po nutnou obranu,“ uvedla Bradáčová.

Střelec ze strachu o život odjel do Německa. Podle svědků vyrazil senior zkontrolovat svou firmu, když se mu ozval alarm. Tam narazil na Romy. Ti ho měli údajně napadnout a dokonce pořezat. Po střelbě důchodce přivolal policii a sanitku, postřelený mladík utekl domů, kde rodině tvrdil, že ho popálila rachejtle.

Mladý Rom má za sebou již krátké vězení právě pro loupežné přepadení. Propuštěn byl na podmínku. V sobotu chystají tanvaldští Romové pietní pochod za zastřeleného. Policisté posílili v místě hlídky.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.