Vyhýbal se srnce, zabil se sám! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Vyhýbal se srnce, zabil se sám!

Někdy je lepší zvíře jednoduše smést než riskovat bouračku. Včerejší případ ze Znojemska je toho důkazem.
Někdy je lepší zvíře jednoduše smést než riskovat bouračku. Včerejší případ ze Znojemska je toho důkazem. (Ilustrační foto Generali)

Chtěl ušetřit život srnky a zabil se sám. Tragicky dopadl manévr řidiče (†39), který se svým malým vozem Renault Clio pokoušel na silnici mezi obcemi Hevlín a Dyjákovice na Znojemsku vyhnout srnce, která mu vběhla do cesty.

Vůz dostal smyk, sjel do příkopu a skončil na střeše. „Řidič narozený v roce 1972 utrpěl zranění, jimž na místě podlehl,“ uvedla mluvčí znojemské policie Lenka Drahokoupilová.

Jak se vyhnout zvěři?

✔ Jedete-li poblíž lesa, zvyšte pozornost a raději zpomalte.

✔ Zkuste nouzové brzdění – dupněte na pedál vší silou a v poslední chvíli kola odblokujte a změňte směr jízdy.

✔ Pokud není možné zabránit střetu, pokuste se zvíře nabrat do předních nebo zadních nohou, nikdy ne na střed.

✔ Raději zvíře srazte, než abyste sami vyletěli ze silnice.

✔ V noci je zvěř oslepena a běží přímo ke zdroji světla, tedy k vám. Troubení nepomáhá.

Autor:  ajd

Přečtěte si
gabi50
1. 1. 2012 • 16:46

Můj strejda byl řidič autobusu přes 40 let a jezdil denně,vždycky nám všem v rodině vštěpoval 2 zásady - nikdy nic nezvedat za jízdy z podlahy auta a nikdy se nevyhýbat zvířeti,je to kruté,ale zachráníte tím život sobě.Tady je vidět,že věděl,o čem mluví.Jinak z vlastní zkušenosti mám pocit,že právě srny jsou na silnici ze všech zvířat ty nejblbější krá.vy,úplně je nesnáším.

hr0p
1. 1. 2012 • 12:28

nebud smesna. Tady neslo o to ze mel rad zvirata nebo ze ji chtel "cilene" zachranit, ale o prirozeny lidsky reflex vyhnout se cemukoliv!! Na rozhodnuti mel zlomek vteriny a instinktivne se rozhodn vyhnout... Ale jak spravne pises, zalezi i na rychlosti, je rozdil ji potkat ve 110 anebo v 75.. a i toho casu na rozhodnuti je potom vic.

Shelby16
31. 12. 2011 • 22:49

Jakkoliv má zvířata ráda, v tomto případě v kritickém okamžiku udělal řidič fatální omyl. Zachraňovat zvíře, které stejně dříve nebo později skončí někomu na pekáči v restauraci a riskovat vlastní život nebo popř. život blízkého v autě je blbost. Rozhodně se vyplatí prevence a nejedu v noci rychle jako hova*o po polních okrskách nebo kolem lesa, kde výskyt zvěře se dá očekávat. Ono ve 100 km rychlosti nabrat srnu, tak to ani nemrknete oken a srna může proletět při čelním střetu až do vnitřku auta a zabít posádku, takže nejlepší prevence je v noci rozumná a opatrná jízda

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.